NOVA Nieuws Archief

Jaarverslagen 2016-2017

Hieronder zijn de jaarverslagen 2016 - 2017 te vinden

Financieel Jaarverslag Boekjaar 2016-2017
Jaarverslag evenementen 2016-2017
Jaarverslag Secretaris_evenementenmanager 2016-2017
Jaarverslag SooSbaas 2016-2017
Jaarverslag voorzitter 2016-2017
Jaarvergadering notulen


BBQ-OP 2017


Inschrijfformulier NOVAweekend

i nschrijfformulier NOVAweekend 2017

1) Vul in

2a) Stuur naar NOVAweekend@sv-nova.nl 

2b) Print uit en stop hem in het NOVA postvakje in school

3) Ga mee op NOVAweekend


NOVA Zeilweekend 2017

Du...Du Mast.... Du Mast Seilen!

De inschrijvingen voor het zeilweekend 2017 zijn weer geopend!!

Dit jaar gaan we naar het zuiden van Zeeland, ofwel 't Veerse meer, lekker zeilen met kleine kajuitboten. Het weekend zal plaatsvinden van 26 t/m 28 mei en zal all inclusive zijn voor maar 38 euro* (excl. drank en excl. 60 euro borg)

Er kunnen echter maar 30  mensen mee en vol=vol dus schrijf je snel in via www.info@sv-nova.nl

Ps: je hoeft geen zeilervaring te hebben. Diploma A is wel handig..

Met vriendelijke Waterspetters,

De zeilcommissie


NOVAweekend

De inschrijvingen voor het leukste weekend van 2017 zijn weer geopend!

In het weekend van 5 t/m 7 mei zullen we met een NOVA delegatie De Strohalm in Mariahout onveilig gaan maken.

Voor maar 60 euro kan je al mee, en dit is inclusief eten en drinken op De Strohalm.

Schrijf je nu in voordat het te laat is! Er kunnen helaas maar 45 mensen mee, dus wacht niet te lang. Inschrijven kan in de SooS, formulieren liggen op de leesplank, of vraag aan de commissie of het bestuur.

 

Op een mooi(e) WISPO NOVAweekend,

De NOVAweekend commissie


De Club

The Legend returns!!! Even bigger and better than before! A night you will forget, a party you will remember!

Dit is het feestje wat je in je studententijd moet hebben meegemaakt. De SooS wordt onherkenbaar verbouwd tot een echte dance Club, met danspodiums, champagne, de hele indeling van de SooS aangepast aan de stijl van een echte club, VIP behandeling, lekkere muziek, fantastische lichtshows en bovenal een feestje wat veel mooie herinneringen en fantastische anekdotes zal gaan opleveren!

 


Jaarverslagen 2015 - 2016

Vragen omtrent de boekhouding/het verslag kunnen worden gemaild naar het bestuur, deze zullen de vraag doorsturen.

Onder de jaarverslagen bevind zich een laatste versie van het financieel jaarverslag. Hierin is op het bijwerken van de huidige openstaande debiteuren na, geen feitelijke informatie veranderd, maar zijn spel- en overige fouten verbeterd en sommige stukjes tekst duidelijker gemaakt.


Financieel Jaarverslag
Jaarver slag Voorzitter & SooSbaas
Jaarvers lag Evenementen
Notulen JV 2015
Notulen ALV 2016

 


Statuuts wijzigingen

Beste leden,
In deze laatste versie van de statuutswijzigingen zijn een paar aanpassingen gedaan na de laatste statuten info avond. Deze laatste aanpassingen zijn hieronder kort weergegeven waarna de totale statuutaanpassing volgt. In de statuutaanpassing staat de orginele tekst, de nieuwe tekst en de motivatie hiervoor. Mocht iemand het niet eens zijn met de niet besproken veranderingen kunnen deze contact opnemen met het RvC.

Statuten
Statuu ts wijzigingen


American Pie SooS

Jahoor het is weer zover!! De eerste SooS van het jaar is aanstaande donderdag ,1 september, al. 
De SooS word donderdag helemaal omgetoverd tot AmericanPieSooS met veel spectaculairs!! 
Vanaf 16:00 gaat de tap open bij NOVA en zullen er gratis hamburgers op je staan te wachten.
Dus kom donderdag lekker met ons het nieuwe schooljaar in luiden en pak een biertje/hamburgertje mee!


Intermax BBQ-OP


Victor Hammenga

Met pijn moeten we mededelen dat zondag 22 mei Victor Hammenga is komen te overlijden. Victor was een vriend van velen binnen de vereniging en daardoor een welbekend lid. We willen hem bedanken voor zijn keiharde inzet voor de vereniging en zijn niet afnemende glimlach tijdens het leveren hiervan.

We kijken met geluk terug naar alle mooie momenten die hij ons heeft bezorgd gedurende zijn verblijf bij ons.

Ter afscheid van Victor zal er in NOVA vanaf dinsdag 24-05 op het podium een condoleanceregister liggen ter ere van hem.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en nabestaanden van Victor.

We zullen je missen goede jongen, rust nu maar zacht.


JV-notulen

Het is alweer een tijdje geleden, maar de notulen van de jaarvergadering zijn nu naast op papier ook digitaal beschikbaar. Er is even doorgetikt, maar de meeste typefouten moeten er nu uitgewerkt zijn. Al is de volgende jaarvergadering nog lang niet in zicht, kan iedreen nu zich inlezen in wat er bij de afgelopen vergadering besproken is. 

Indien er vragen en/of opmerkingen zijn kunnen deze worden gesteld aan het bestuur.

JV-notulen 2015


bataSooS bij de NEON SooS

Tegelijkertijd met de NEONSooS is er nog een evenement. Namelijk de BataSooS. Eind april gaan 25 stoere mannen en vrouwen van NOVA meedoen aan de batavierenrace. Dit is een hardloopwedstrijd van Nijmegen naar Enschede die in estafettevorm gelopen wordt. Hieraan is tevens een goed doel verbonden, namelijk het KWF. Wij als NOVA willen natuurlijk zoveel mogelijk geld hiervoor ophalen (vorig jaar ruim 2300 euro!). 

Het is de avond weer mogelijk om verschillende batadrankjes te bestellen. Dit zijn de normale drankjes voor dezelfde lage prijs als normaal, maar nu betaal je er 50 cent extra voor. Deze 50 cent gaat dan direct naar het KWF. Verder is het mogelijk om jouw favoriete nummer aan te vragen bij de DJ. Hier betaal je dan minimaal 1 euro voor. Dit gaat natuurlijk ook weer direct naar het KWF! Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar weer Ary de schuifjes bedienen in de DJ Booth.

Wil je geen bier fris of wijn drinken maar wel onze batahelden sponsoren in de strijd tegen kanker? Dan is het ook mogelijk om donaties in de BataEend te doen welke nu alvast voor je in de SooS gezet is. Tevens kan er via deze site ook gedoneerd worden: http://www.bata4life.nl/nova

Bedankt voor jullie bijdrage!


De eerste WP dit jaar!

Lang gewacht,
stil gezwegen.

Nooit gedacht,
toch gekregen.

Het is een heul, heul, heul lange tijd geleden, maar tadadadada hier is ie weer! Een superdik, boordevol onzin gevuld ledenblad. Na het grote succes van de WP schrijf avond van de WP die je op het punt staat te gaan lezen, is de volgende WP schrijf avond alweer bekend: vrijdag 29 april (lesweek 1), vanaf 15:53 staat de van Mastenbroek met een berg stopcontacten te wachten voor jou! Iedereen is welkom die zich wil inzetten voor de WP!


NOVAlive

Lieve leden en andere vrolijke mensen,

Komende donderdag (7 januari) is het weer tijd voor NOVA LIVE!!! Dit betekent ongelovelijk leuke bandjes welke ondersteund zullen worden door onbeperkt* gratis hamburgers. Voor de vegetariërs is er ook patat en voor de veganisten is er water.

Het gratis eten zal gemaakt worden tussen 16:00uur en 19:00uur. De bandjes verzorgen een prachtavond van ±18:00uur tot 24:00uur.

Hieronder is de lineup te vinden:

17:45 – 18:15 Picture the scenario
Om even in te komen zal een lid van NOVA de avond beginnen met relatief rustige muziek. Iedereen zit toch nog lekker ze hamburgers op te peuzelen, dus hard losgaan is (nog) niet nodig. De muzikant is verhinderd, het wordt een solo optreden. Om even lekker tot rust te komen kan je ze op youtube vinden, bijvoorbeeld hier:

18:45 – 19:25 Deadcat Stimpy
Wat men normaal verwacht is een 4 of 5 koppige band, waar ieder een specifieke taak heeft. Deadcat Stimpy dacht, ik kan ook een bandje beginnen zonder vrienden. In zijn eentje bedient deze man de drums, gitaar, zang en misschien nog wel meer! En het mooiste is, de rock die hij voortbrengt klinkt nog een partij leuk ook! Mocht je een voorproefje willen van deze alleskunner, kijk dan hier: http://www.deadcatstimpy.com/

19:55 – 20:40 Fon14
Deze coverband heeft eerst geëxperimenteert met eigen muziek, en is nu weer terug bij het allergezeligste wat je kan spelen bij een leuk feestje: covers! Ze kunnen het goed en wie weet kan je een paar nummertjes bij ze aanvragen. Om te kijken hoe leuk ze waren toen ze eigen muziek maakte kan je hier op klikken: 

21:10 – 22:40 Slapback Johnny
De headliner van deze avond is Slapback Johnny! Met heerlijk swingende rock, met een tintje van vroeger, brengen ze een spectaculair optreden te gehoren waar zelfs elvis en the blues brothers jaloers op worden. Hier MOET je bij zijn geweest! Altijd al te verlegen geweest om te dansen? Kijk dan snel hiernaar, want je gaat automatisch los: 

23:10 – 24:00 Monday Special
Om de avond een passend einde te geven zal Monday Special een rock-act opvoeren waarbij stijlen van grunge en blues terug te vinden zijn. De pakkende melodien en gitaarstukjes zullen bij iedereen heerlijk in het gehoor liggen. Ga snel naar hun website om erachter te komen hoe ze klinken: http://mondayspecial.nl/

*De hamburgers zullen niet opgaan tenzij Josse honger krijgt.


Ary live in de SooS

Zoals velen van jullie al weten gaat ONZE Arjan Winters aanstaande zaterdag ( 17-10-2015 ) strijden op het wereldkampioenschap OBSTACLE RUN in The United States of the America. Graag had iedereen natuurlijk met hem mee gereisd om hem ter plekke aan te moedigen. Helaas wordt dat een iets te duur geintje. Dus speciaal voor deze gelegenheid, om onze held aan te moedigen, gooien we zaterdagmiddag de SooS open! Er is namelijk een livestream van de wedstrijd waardoor we deze op een groot scherm kunnen bekijken!

Zaterdag zal de SooS om 14:00uur open gaan voor iedereen die dit niet wil missen. Om 15:15 zullen we met z’n allen uit volle borst het Wilhelmus mee gaan zingen, om vervolgens Ary om 15:20 weg te zien starten. Nadat Ary weer over de streep is gekomen gaan wij proberen LIVE contact op te zoeken met hem.

Verder kan iedereen mee eten die wilt, geef dit wel even door VOOR 17:00uur door te mailen naar eten@sv-nova.nl Alleen naar dit mailadres svp. De rest komt niet bij de juiste personen terecht.

’s Avonds zal de SooS ook nog open blijven voor iedereen die zin heeft om een biertje te komen drinken.

Ps: De dresscode is ORANGE.


jaarvergadering

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur.

Woensdag 14 oktober vanaf 19:00 gaat de SooS open voor de jaarvergadering. Deze avond zal het oude bestuur de belevingen van hun jaar presenteren en een paar veel gestelde vragen beantwoorden. Het nieuwe bestuur zal zich voorstellen en misschien wel een leuk cadeautje weggeven.

De jaarvergadering is voor alle leden en donateurs van NOVA. Het is belangrijk dat je als lid aanwezig bent, het bestuur is een jaar lang voor ons bezig en door de aanwezigheid toon je de waardering.

Dit jaar zullen er ook een aantal wijzigingen in de statuten van NOVA gemaakt gaan worden, dus een extra belangrijke jaarvergadering!


Hieronder de jaarverslagen van het bestuur 2014-2015. De wijzigingen in de statuten en de notulen van afgelopen JV!

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaa rverslag Koos 2014-2015

Financieel jaarverslag 2014-2015

wijzigingen statuten NOVA

JV notulen 2014


AprèsSooShut

Aanstaande vrijdag, 25 september is de AprèsSooShut weer, Party Party Party! Lekker slechte ApresSki muziek! Trek je favoriete banaan, giraf, Dirndjurk of lederhöse pak aan en kom mee feesten. De voorgaande edities garanderen dat het een nu al legendarisch feest gaat worden!

Je bent natuurlijk vanaf 16u van herte welkom om een pilsje aan de bar te drinken, maar vanaf ongeveer 20u gaat de muziek op standje feest! 

Uiteraard kan je vrijdagavond ook gewoon mee-eten in de SooS voor 2,50 euro. Wel jezelf ff opgeven daarvoor!

 


SchuimSooS

De tap gaat zoals elke donderdag, ook deze week om 16:00 open en er kan lekker uit de lessen of je project nog even worden nagepraat of onder genot van een drankje het even over andere onderwerpen dan je studie hebben. Natuurlijk kan je zoals altijd ook weer mee-eten, maar dit maal helemaal gratis!

!Gratis onbeperkt hamburgers!

Deze donderdag kan je vanaf 16:00 onbeperkt hamburgers eten (met patst erbij). Een team van specialisten staat tot ongeveer 19:00 voor iedereen die trek heeft gratis hamburgers te bakken. Eet er zoveel je wilt, de keuken heeft zo goed als onbeperkt voorraad!

Ook dit keer weer zal er een heel pittige hamburger gemaakt worden voor iedereen die het aandurft. Hassink zal het voordoen en iedereen kan meedoen. De trinidat scorpion peper, de heetste commercieel verkrijgbare peper op dit moment verkrijgbaar. 1,2 miljoen op de schaal van scoville (heter dan de ghostpepper).

megagroot schuimbad

Als iedereen helemaal vol zit met de gratis hamburgers zal er een megagroot schuimkanon aangeslingerd worden en de muziek op standje feest gezet worden. Neem je zwembroek mee en geniet van dit megagrote schuimfeest!

Natuurlijk kan je ook zonder zwembroek of zin aan de zijkant van je drankje genieten en kijken naar dit megagrote schuimbad!

Wees welkom,

Uw verslaggever ter plaatse! 


Code Geel

Hij is er weer, de gloednieuwe NOVAlender. Pakt uwe madiwodo erbij en schrijf em meteen over!!! klikken voor een grotere NOVAlender voor de kippige leden onder ons.

Tot SooS

 


Een goed gerijpte WP

Het is echt een hele tijd geleden dat iedereen de WP in de bus heeft gekregen, maar als je vandaag thuiskomt ligt er dan eindelijk goed nieuws op de deurmat! Voor alle ouwelullen en mensen die niet meer van papier durven lezen is hier de digitale WP, Klik op de kaft hiernaast en snel ctrl + F en je eigen naam zoeken en hopen dat je alles nog weet wat je leest. Onder de knop "wat is NOVA" en dan bij "ledenblad" kun je nog veel meer oudere WP's vinden. Kijk er een keertje rond als je echt niks meer te doen hebt op zo'n regenachtige zondag en je heel youtube uitgespeeld hebt. 

Veel leesplezier, 
uw verslaggever te plaatse

 

 


Batavieren Race

Het zal niemand in de vereniging ontgaan zijn. 25 NOVAmensen doen dit weekend mee met de Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede.

We rennen niet alleen mee omdat we het leuk vinden of voor het biertje als we over de finish zijn, maar ook voor het goede doel. Naast gezelligheid en sportief bezig zijn, vinden we het ook belangrijk om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek tegen kanker. 

In het bovenstaande spaarvarken zie je hoeveel we nu al opgehaald hebben voor het KWF! Wil jij ook nog NOVA steunen? Ga dan snel naar http://www.bata4life.nl/nova en doneer! Alles is welkom!


Feesten voor het goede doel


NOVA is alweer 27 jaar geworden en dat vieren we op 12 maart dit jaar weer groots zoals vanouds, maar dit jaar ook met de kans om het goede doel te steunen. Donderdag kan je namelijk de hele dag van elk hapje of drankje een batahapje of een batadrankje maken. Dan steun je het KWF met €0,50.!

Er is halverwege de avond weer heel veel taart in de SooS en voor degene die daar niet van houden hebben we een geweldig feest op de gang! Die avond zal de hele avond DJ Ary draaien. 

We beginnen in de SooS en daarna zetten we het feest door op de gang. Wil jij nou echt heel graag een plaatje horen en draait DJ Ary hem maar niet, dan is het mogelijk om een BATAliedje aan te vragen voor maar €2. Deze twee euro gaat natuurlijk ook naar de KWF kankerbestrijding. 

Ook kun je de hele avond zoals je van ons gewend bent een pilsje voor maar €1 halen bij de bar, maar tijdens NOVAjaarNACH dit jaar kun je ook een BATAbiertje halen voor €1,50. Exact hetzelfde pilsje, maar hiermee steun je wel weer het KWF.


NOVAweekend 2015

Een weekend lang weg met NOVA, dit jaar genialer en completer dan ooit. Vraag bij het bestuur of de commissie voor het inschrijfspel-formulier (jawel, een spel)! Dit volledig verzorgde, all-inclusive weekend is van vrijdag 8 mei t/m zondag 10 mei en kost slechts €56,50. Wat er precies gaat gebeuren gaan we je pas vertellen op de dag van vertrek. Om jou toch al warm te maken beloven wij je de volgende dingen:

- Vervoer vanuit de SooS naar NOVAweekend via Luxe Royal Class touringcar
- All Inclusive* weekend op locatie
- Onbeperkt gratis drinken op locatie
- Volledig pension: Ontbijt, lunch en diner inbegrepen
- Inclusief exclusief NOVAweekend 2015 shirt
- Bomvol weekendprogramma
- Levenservaring voor op je CV

Ja je leest het goed! We vertrekken gezamenlijk naar NOVAweekend en komen zondag eind van de middag gezamenlijk weer terug in de SooS. Wat je ervoor en erna doet moet je zelf kijken, maar tijdens het hele weekend kun je je rijbewijs thuislaten! Het programma zit helemaal afgetopt vol, dus neem voldoende energie mee!

Zorg wel snel voor zo'n spelvel, want er kunnen maar 60 mensen mee!

Ik heb een vraag over novaweekend


Het feest kan beginnen!

Eindelijk, het eind is in zicht!

2 weken lang alleen geen seconde aan school denken, geen les, toets of vies bakkie koffie... Maar lekker gourmetten, met vuurwerk spelen, de martkweg op z'n kop zetten en daarna lekker de zee in duiken.

Nova wenst iedereen fijne dagen, geniet ervan en kom heelhuids terug! Donderdag 8 Januari kunnen we weer los met een feestje volledig georganiseerd door eerstejaars. 


KaraokeSooS

 

 

 

 

 

 

 

Aankomende Donderdag 6 november is het eindelijk zover.... NOVA's Karaoke Party!

Dus neem je beste stem naar de SooS en zing de sterren van de hemel.

De SooS is vanaf 16:00 open en We beginnen om 20:00 met de Karaoke en gaan door tot de late uurtjes.

De nummers kunnen aangevraagd worden bij de MC's in de DJ booth. Zij zullen ook de avond aan elkaar draaien. Er is Keuze uit wel 320 karaoke nummers. Tot SooS


Jaarvergadering

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur.

Woensdag 8 oktober vanaf 19:00 gaat de SooS open voor de jaarvergadering. Deze avond zal het oude bestuur de belevingen van hun jaar presenteren en een paar veel gestelde vragen beantwoorden. Het nieuwe bestuur zal zich voorstellen en misschien wel een leuk cadeautje weggeven.

De jaarvergadering is voor alle leden en donateurs van NOVA. Het is belangrijk dat je als lid aanwezig bent, het bestuur is een jaar lang voor ons bezig en door de aanwezigheid toon je de waardering.

Hieronder de notulen van de vorige jaarvergadering en de jaarverslagen van het bestuursjaar 2013-2014

Sociaal jaarverslag 2013-2014

Financieel jaarverslag 2013-2014

Evenementen jaarverslag 2013-2014

Voorzittersjaarverslag 2013-2014

SooSbaas jaarverslag 2013-2014

notulen jaarvergadering 9 oktober 2013


CodeGEEL!

Let Op! CodeGEEL waarschuwing
verlaat de Haagse Hogeschool niet zomaar, ga eerst nog even langs NOVA voordat de reis naar huis start.

De introductie maand van Studenten Vereniging NOVA heet CodeGEEL.
Deze maand kan iedereen kennis maken met alle leuke activiteiten die wij een jaar lang voor jullie neer zetten.
Van een lekkere lunch op dinsdagmiddag tot de gaafste feesten tot diep in de nacht. Van een Jupiler tot een moeder overste of MaredSous.

Je leest het volledige programma op codegeel.nl


OWee

NOVA is dit jaar weer druk bezig met de OWee. Hieronder onze planning.

Maandagavond
Het is een regelmatig terugkerende gezellige avond, de Speciaal Bieren SooS.  Deze avond hebben we elk uur een ander biertje in de aanbieding, het desbetreffende biertje is dan dat uurtje goedkoper. We hebben 7 verschillende bieren op tap en 14 verschillende bieren op fles.

Dinsdagavond
Een combinatie tussen NOVA live en BBQ-OP. We hebben namelijk een BBQ en daarna binnen een paar live bandjes. Om 23:00 begint Guy met draaien en kan het feest beginnen. Om twaalf uur hebben we een Happy Hardcore Hour van DJ Ary en omdat het dan happy hour is hebben we dan goedkoper bier! Dus dat kan alleen maar een gezellige avond worden.

Woensdag
We beginnen we de dag gewoon rustig om 4 uur. Na een goeie bodem te leggen met een vol bord stamppot kan de AprèsSooShut beginnen. Deze avond hebben we de traditionele Flugel wedstrijd, maar we hebben ook een Cocktail Happy Hour en een Slushpuppy Happy Hour, want alleen Flugel is natuurlijk niet genoeg zoete meuk. De hele avond mogen we genieten van de tunes van DJ Yorick. Dus veel fouter kan het niet.

Donderdag
De laatste dag van de OWEE starten we een lekkere zelfgemaakte kapsalon weg. En na het avondeten gaat Go Wild Go NOVA van start. Dit wordt een avond vol muziek en gezelligheid in het thema van het wilde westen. Dus kom vooral verkleed in thema! 


WP4

Voor iedereen die de WP niet in de bus krijgt. De vierde WP van dit jaar staat bij deze online. Fijne zomervakantie nog en tot volgend schooljaar of de DIAS. 

Uw verslaggever ter plaatse


Meer is Beter!

Meer cpu power, meer geheugen, meer hardeschijf ruimte en vooral meer beter!
Alle NOVA sites zijn verhuist naar een nieuwe VPS en draaien nu nog beter dan tevoren.

Om dit te vieren heeft de webmaster meteen maar even een nieuw fotoboek online gezet.
Het oude fotoboek is gewoon overleden (bijna 10 jaar oud!)
ps. het nieuwe fotoboek verkeerd nog in test fase, er kan zomaar gekke, onverwachte dingen doen


Het grote aftellen is begonnen

Teletubbieland is net gemaaid, door heel Delft worden posters weggestart en inbev is nu al de vrachtwagen aan’t inpakken. Aanstaande vrijdag de dertiende is het zover. We gaan het schooljaar uitzwaaien met het grootste feest van het jaar, BBQ-OP 2014! Heerlijk meegenieten van de beste amateurbandjes, de Bluesrockband Good Meat, uit je sokken geblazen worden van de ska-punt van Andere KOEK! of de vuige rockmuziek van The Four. Dit kun je aftoppen met de welbekende BBQ door een team van professionals, een potje voetbal op intens groot scherm en een natje van de bar. We hebben voor ieder wat wils! En omdat we vanuit de SooS naar die Spanjaarden geen bananen kunnen gooien maken we het goed door de afterparty een Jungle tintje te geven! Zorg dat je geen spijt hebt achteraf en zorg dus dat je erbij bent!

Maar voor het zover is kijken we nog even terug wat voor moois we allemaal afgelopen kwartaal hebben meegemaakt, want het vierde kwartaal is altijd het drukste.

We begonnen het kwartaal sportief. Studentensportvereniging Slopend had een survivalrun door de TU campus georganiseerd en met de kersverse sportgroep kan NOVA het niet maken om niet mee te doen. Met bijna 38 man en een mooi bierteam heb NOVA laten zien dat we meer kunnen dan alleen feesten. Ary is zelfs derde geworden! Na afloop hebben we (ondanks het weer, haha) toch nog even de BBQ aangeslingerd en heeft iedereen een biertje in het megagrote spiksplinternieuwe zwembad, waar nu nog de afdrukken in teletubbieland staan, kunnen genieten.

De dag erna bestond het DvB 10 jaar en dat moest gevierd worden met een megagroot buffet. Na wat passen en meten is toch het DvB kado, de aanhanger, in de SooS terecht gekomen. Het was een meesterlijke avond met heel veel ouwe lullen. De mooiste verhalen van Walter en de eerste SooSbaas ooit achter de tap in de SooS.

Het was dat weekend toch even schrikken toen de WP op de deurmat viel, zo professioneel zijn we het niet gewend van NOVA. Zelfs de Dirc heeft complimenten gemaakt over de WP. Het was een genot om hem te lezen.

De week erna was NOVAweekend met in het voorprogramma Rock im SooS. We gingen weer terug naar de Mortel, een mooie locatie precies goed voor NOVA. Beetje paintballen, het anker en de Time out onveilig maken en een klein foutje met een poederblusser. Het was een memorabel weekend, er waren piraten, ridders en moonshine hillbillies, een hoop regen maar gelukkig nog veel meer gezelligheid!

Die week erna was ineens heel de SooS groen omdat FMC een feestje gaf. Na diep graven in menig NOVAkast is het toch de meesten gelukt een groen shirt te vinden. Na een heerlijke BBQ met een zonovergoten terras ging het ’s avonds los in de SooS. De dag erna was er een verjaardag van een stel ouwelullen in de SooS met wel 38 thema’s en waar nog lang over nagesproken zal worden!

Halverwege het kwartaal is er weer een Speciaal Bieren SooS neergezet en heeft iedereen kunnen genieten van heel veel speciaalbier en kaasplankjes. Overdag heerlijk weer en in de avond aan de bar hangen met pelpinda’s die irritante houten puzzeltjes die maar niet in elkaar wilden en de mooiste meeschreeuwers. Een mooie avond met heel veel creatieve verhalen en ideeen in de wensput in het midden van de SooS. Walter had weer een mooi uitzicht wat betekent dat het een geslaagde avond is geweest.

De week erna is voor alle vrijwilligers van afgelopen jaar een commissie uitje naar de gouden Wok in Delft. Een gezellige avond waarvan menig persoon de toespraak van het bestuur zich niet meer kan herinneren. Vanwege hemelvaart de SooS gesloten maar dat mocht de pret niet drukken want de dag erna voeren we uit naar de Grevelingen om daar een weekend lang te zeilen. Vrijdag een klein tochtje en zaterdag en zondag een grote tocht door het meer tussen de kwallen door. Zaterdagavond een mooie BBQ van 15u tot 23u op een eilandje waar we eigenlijk helemaal niet hoorden te zijn en na heel wat keren proosten op de republiek met een stel Belgen, een vuur die je aan de overkant van het meer nog kon zien, heerlijk weer, toch maar besloten om de nacht daar door te brengen. Zondag terug motorboten vanwege het ontbreken van de wind kon iedereen toch mooi terugkijken naar een briljant weekend waar weer een paar mooie verhalen zijn ontstaan.

Vorige week hebben 17 NOVA mannen en vrouwen nog een survivalrun in Utrecht gedaan onder streng toeziend oog van een klein maar gepassioneerd bierteam en verder afgelopen week de lezing van Swarts, de BBQ van Angstrom en donderdag de wat je vroeger later niet wilde worden met de saté van papa Lam, wereldberoemd van de DIAS zijn we alweer aan de laatste week van dit schooljaar begonnen met dus als grote afsluiter BBQ-OP.

Iedereen tot vrijdag en succes met die laatste paar toetsen! Voor de mensen die nog P vakken moeten halen, vergeet niet voldoende te ontspannen tussen het leren door! We zijn  voorlopig nog elke donderdagavond open, ook na BBQ-OP!

Uw verslaggever ter plaatse


DE WP IS ER, NU ECHT

Het is echt een hele tijd geleden dat hier een stukje op geschreven wordt en we weten nu allemaal wel hoe je een pizza lahmacun kunt maken. De WP is weer bij iedereen op de deurmat gevallen en daarom bij deze voor alle ouwelullen en mensen die niet meer van papier durven lezen de digitale WP. Klik op de kaft hiernaast en snel ctrl + F en je eigen naam zoeken en hopen dat je alles nog weet wat je leest. 

Veel leesplezier, 
uw verslaggever te plaatse

 

 


een keiharde drumsolo met een bodem van pizza lahmacun

Aankomende donderdag is er weer NOVAlive. Live muziek van de beste amateurbandjes, knallende gitaarsolo’s en een podium vol saxofoons. Het gaat nu al een geniale avond worden. De bands Capital S, Under Construction en The Falcons komen ons aankomende donderdagavond van een geweldige avond voorzien.

Natuurlijk hoort bij NOVAlive ook het onbeperkt een goede bodem leggen voor de rest van de avond. En een goede bodem ga je nodig hebben, want vanaf volgende week is er weer Hertog Jan Lentebock verkrijgbaar en daarvoor moet dus eerst even de Hertog Jan Grand Prestige op voordat ook NOVA de lentebock rijkelijk door de leidingen kan laten vloeien.

Weer even terug naar het gratis onbeperkt bodem leggen. Dit keer gaat de snackcommissie voor iedereen pizza lahmacun maken. In de volksmond ook wel beter bekent als een turkse pizza die je normaal na 38 pils bij de turk neemt. Natuurlijk moet dit team van specialisten zelf ook weleens oefenen en daarom is er aan het begin van de week al een proefrondje gedraaid om niets aan het toeval over te laten aankomende donderdag. Mocht je zelf nou ook na aankomende donderdag zoiets hebben, dit wil ik zelf ook weleens  thuis maken, hieronder het recept.

Stap 1
Kijk rond, bel en whatsapp even hoeveel huisgenoten er mee-eten vanavond. Ja? Gedaan? Oowkeey, we gaan voor jezelf en drie anderen een heerlijke turkse pizza maken. Je hebt dan de volgende ingrediënten nodig: 4 grote wraps, 400 gram gehakt, drie verse tomaten of voldoende tomatenpuree, een biertje naar smaak, een rode paprika, een halve ui, een schepje sambal (meer mag ook, maar niet iedereen heeft dezelfde spijsvertering als Hassink) en een bosje peterselie. Alles gevonden? Gooi dan alles (op de wraps en bier na) in de blender en ga net zolang door tot alles tot snot is of je blender het begeeft (zoals bij ons) tijdens dit proces drink je uiteraard je biertje naar smaak op. Neem vooral rustig je tijd en eventueel een tweede biertje. Geduld is een schone zaak, nuchter de keuken uit komen minder.

Stap 2
Giet de smurrie uit de blender in een pan en bak het op. Stop net voordat het verbrand want het moet later ook nog de oven in. Je kunt het beste stoppen als de mensen uit de SooS/woonkamer beginnen te schreeuwen dat het lekker ruikt. In ons geval was dat niet mogelijk want de hele keuken stonk naar de doorgebrande blender. Mocht door de pollen of je hobby in het weekend je neus niet meer functioneren zoals bij de rest, als de blurrie bruin is is het goed. Wordt het zwart had je eerder moeten stoppen.

Stap 3
Pak die wraps, smeer met een lepel of ander gereedschap de pap uit de pan uit op de pizza. Er kan eventueel naar smaak kaas worden toegevoegd wat wij aankomende donderdag ook doen. Als je tevreden genoeg over de kliederboel van jezelf bent stop je alles in de oven. Naarmate je je oven heter zet moet het er minder lang in, maar het beste kun je de pizza eruit halen als de kaas gesmolten is. Voor de TBK'ers onder ons die zelfs water kunnen laten aanbranden, het heeft op een oven van 200 graden maar een paar minuten nodig. Veel langer wordt je wrap zo hard als karton en kun je het niet meer oprollen.

Stap 4
Haal de pizza dus nu uit de oven. Aan te raden is om dit met een ovenhandschoen te doen. Dan nu gaan we de pizza vullen, een beetje ijsbergsla (dat is wat anders als kropsla) een paar schijfjes komkommer en tomaat, beetje uiensnippers en eventueel een beetje rode kool leg je netjes in een lijntje op de kaas. Over dit geheel start je een tube knoflooksaus weg om al die vitamines niet zo te proeven. Naar smaak kan er ook nog extra sambal of ghostpeppers worden toegevoegd, maar dat is persoonlijk.

Stap 5
Rol nu alles op en doe er, net als bij de turk een stuk aluminiumfolie omheen, dit scheelt weer een berg afwas. Geef nu de eerste turkse pizza aan je huisgenoot en kijk na de eerste hap wat voor gezicht hij trekt. Rent hij niet meteen naar de WC? Dan is het voor jezelf ook veilig om jouw turkse pizza op te eten. Eventueel kan er nog patat bij geserveerd worden, wat aankomende donderdag tijdens avondetentijd ook in de SooS gaat gebeuren.

Bij ons is de test zeer geslaagd en we hopen dat jullie het eindresultaat aankomende donderdag komen proeven. We hebben ons eindresultaat aan een willekeurige student aan de bar gegeven en die was er ook zeer over te spreken. Alle mensen met variatietips zoals geen vlees, geen ui, geen… of meer… verwijzen wij jullie door naar Alev.

Tot SooS,

uw verslaggever ter plaatse


Mud Masters

Zondag 9 maart was het zover. Rennen, rollen, kruipen en tijgeren door de bagger tot al je lichaamsholtes vol met nat zand zitten. De Mud Masters. Een perfect evenement voor de wat sportievere varkens van NOVA en daarom is er een mooie delegatie NOVAleden richting Haarlemmermeer gegaan om daar een partijtje sportief te doen. Natuurlijk hebben deze sportievelingen ook een supportgroep nodig en daarom is er ook een (inmiddels gebruikelijk concept) bierteam mee gegaan om de rest aan te moedigen.

 
Het was heerlijk weer en alle obstakels waren al lekker glad, onder de bagger en afgesleten door de groepen voor ons. We hebben genoten. Zelfs zo erg dat er meteen is besloten dat we als NOVA in september weer mee gaan doen.

Dus wil jij volgende keer ook meedoen met NOVA? Ga dan naar www.mudmasters.nl en schrijf je in voor groep monkey op zondag 28 september. Wees er snel bij want het zit al snel vol!

Zoals de Mud Masters het op hun eigen site zetten, test je all-round fitheid en doorzettingsvermogen, lachend afzien en een levenservaring voor op je CV. Wil je weten wie er al allemaal meegaan? kijk dan op het prikbord in de SooS, daar hangt (binnenkort) een lijst waar je je naam op kunt zetten als je ook meeloopt!

Wees er snel bij,
 
uw verslaggever ter plaatse.
 


De Club Delft

Een jaar of twee geleden werd er al gesproken dat er weer eens een feestje moest worden geven wat de allure had van “de Club” (uit 2008).... “De Club” moest naar Delft komen. Volgende week vrijdag 14 maart is het zover! Kwartaalfeest "de Club" strijkt neer in Delft. Het wordt een feest dat nog nooit eerder is gegeven in de SooS, een feest waar nog jaren over nagepraat wordt en een feest waar je bij moet zijn geweest om de verhalen te geloven die vertelt gaan worden!

Speciaal voor iedereen is er naast een welkomstdrankje ook voor dit feest het NOVA assortiment flink uitgebreid. Naast bier en wijn hadden we al Passoa Jus en Bacardi cola in onze koelkast koud staan, maar daar komen nu de volgende mixdrankjes bij: Malibu Cola, Breezer Lime of Orange, smirnoff ice, Captain Morgan cola. 

Het feest barst los om 21:00.
Wees welkom,
 
uw verslaggever ter plaatse


terug van weggeweest

We zijn inmiddels weer helemaal uitgerust en uitgescheten en het klassieke WISPO hoestje is weer heerlijk te horen in de SooS en door de TH. Wat was het weer een meesterlijke WISPO dit jaar. Het uitgebreide verhaal kun je komend kwartaal lezen in de WP (nummer 3) maar voor de mensen die thuis bleven toch even een paar kleine hoogtepuntjes (uit een week vol met hoogtepunten).

Een week lang wintersporten met half NOVA is altijd gezellig, de heenweg, op, onder en naast de berg, de kroeg, de kamers, de sfeer en de chaos. Bij wintersporten hoort natuurlijk een lekker biertje op de berg drinken en dat is dan ook door vele gedaan. Na een lekker stukkie boarden smaakt dat gewoon een stuk lekkerder (of dat voor skiërs ook geldt zou ik niet weten).

De duitse avond was legendarisch. Nog nooit zoveel slechte duitste aprèsski gehoord. Net als elke avond trouwens was ook nu weer iedereen verkleed. De zwarte stiften kwamen weer tevoorschijn om iedereen van een duitse snor te voorzien en de volgende dag is het gerucht voor vele ontkracht dat je in de bergen geen kater kunt krijgen. De feestjes de rest van de week was ook met alleen maar topmuziek van de alleronderste plank. Van die nummers die je niet me kunt zingen maar alleen maar mee kunt schreeuwen.

Zelfs het bierteam is regelmatig de berg op geweest. Weliswaar met een wandelpas en niet verder dan 3,8 meter van een lift vandaan maar ook hun hebben genoten van menig pilsje met uitzicht op de Mont Blanc. Naar horen zeggen is er zelfs een kleine pikachu op en sleetje gesignaleerd.

Het was weer een geniale WISPO. De commissie heeft weer een mooie WISPO voor iedereen neergezet. Ik heb er van genoten en op die kut cascade na ;) was het geniaal.

Commissie, bedankt!

Uw verslaggever te plaatse
 


Vers van de pers

De meesten hebben hem al op de deurmat of in de WISPObus gekregen. De gloednieuwe WP. De tweede dit schooljaar. Voor iedereen die echt niet meer van papier kan lezen staan alle WP’s sinds kort ook op de site. Er zijn nu zes nieuwe oude WP’s in het archief te vinden. Geniet van de verhalen van heel vroeger. De oudste WP’s komen nog uit het gulden tijdperk (dat was het betaalmiddel tussen veehandel en de euro in Nederland voor de jonkies onder ons).

Uw verslaggever ter plaatse.


PubQuiz in de SooS

Aankomende donderdag wordt er voor de tweede keer een PubQuiz in de SooS georganiseerd. Schrijf je die middag per team van twee in en win grandioze prijzen.


En jij dacht dat het bij Chelsea Dagger fout ging?

We hebben twee heerlijke weken uit kunnen rusten tijdens de kerstvakantie. Kerstdiners, typetje 6 erna, los gaan bij oud en nieuw, met je brakke hoofd die Noordzee in, handjes schudden, familie verplichtingen en natuurlijk centjes verdienen voor de baas! Wat nou uitrusten? Wat nou vakantie? Het was gewoon keihard werken afgelopen twee weken!

Daarom heeft een groep eerstejaars speciaal voor jullie een megagrandioos en veel te marginaal fout feest voor jullie georganiseerd deze eerste donderdag van 2014! Het thema is: GOED FOUT! En fout gaat het worden! Zo fout dat de doventolk van Mandela zich er voor zou schamen. Nieuwjaarsborrel? Daar doen we dit jaar niet aan. Misschien als je flirt met de barvrouw dat je een gratis glaasje bubbels krijgt, maar voor de rest gaat er alleen maar gefeest worden. Als je oliebollen verwacht zal je toch echt zelf als een oliebol of appelflap verkleed moeten gaan! Er wordt naast een zee van foute muziek ook nog elk slecht nummer op verzoek gedraaid en als je van tevoren al een fout nummer weet kun je dat op het prikbord bij de plees opschrijven!

Dat het een geniaal feest wordt dat veel te fout is weet ik nu al, maar voor iedereen die toch nog een stapje verder wil gaan is er het "rad van gekkigheid" waar je grandioze prijzen mee kan winnen, of verliezen. Win gratis pils of bier, maar als je verkeerd draait… Er zijn prijzen te verdienen zoals een gratis schoonheidsbehandeling (spoelbakdip) of een ontharingskuur. Een flügel door je neus, een Hassink vertelt een bakkersmop of een maak-jezelf-belachelijk-op-een-bierkratje prijs. Natuurlijk zijn er meer geniale dan foute prijzen te winnen en uiteindelijk gaat iedereen zo mak als een lammetje naar huis!

Om deze nu al legendarische avond nog bizarder te maken kun je zelf natuurlijk ook in je foutste pakje komen! Hoe gekker hoe beter! Sinterklaas, kerstman, kerstdiner-ready, pacman, onkruid, paashaas, Cartman of een ander Southpark figuur, melkmeisje, Purno de Purno, verzin het en het is mogelijk. Doe je best en win grootse prijzen zoals een meet en greet met de voorzitter van de vereniging!

Kom aankomende donderdag een lekker drankje doen na je lessen, stage of werk en de eerstejaars regelen een SooS waar maanden later nog over wordt gepraat! Een SooS die je niet mag missen. Wees welkom!
 

Tot SooS,

Uw verslaggever ter plaatse


Doorhalen zonder kater

De gigabit switch wordt uit het stof gehaald, de netwerkkabels worden alvast opgraven en de eerste verhalen van vorig jaar gaan alweer de ronde. Wie wordt Grand Champion IP curve, en waar zit Joodie nou weer te campen? Aankomende donderdag is de LAN SooS weer. Vanaf donderdagmiddag tot in de vroege ochtend is er voor de die-hards gamers de hele nacht de SooS open en de volgende ochtend staat er een ontbijtje voor iedereen die de ochtend heeft gehaald. Je eigen PC kun je woensdag al droppen en de eerste vierkante ogen zijn dan al bezig.

Mocht je zelf een lange netwerkkabel hebben, neem deze dan mee.. onze voorraad is niet al te groot.

Tot SooS,

Uw verslaggever ter plaatse


WP's nu ook digitaal

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover! Vanaf nu zijn op onze nieuwe site ook alle WP's digitaal te vinden. Onder de knop "Wat is NOVA" staat nu ook een knop "ledenblad". Daar staan voortaan alle nieuwe WP's. Er zijn nu ook al een aantal oude WP's te vinden dus als je op een regenachige dag niks te doen hebt, blader eens een keertje door een oude WP! Er staan echt geniale verhalen in!

Op dit moment worden er ook oudere WP's ingescand om het WP archief zo compleet mogelijk gemaakt. Scannen duurt alleen wel 38x langer, dus houdt de site regelmatig in de gaten voor meer oude WP's!

Uw verslaggever ter plaatse


Alles heeft een einde.

Wat is er dit jaar weer een hoop gebeurt. Dan bedoelen we het jaar 2013 natuurlijk. Overal op internet verschijnen lijstjes zo rond het eind van het jaar, en met zo’n fantastisch jaar achter de rug wordt het voor NOVA ook wel eens tijd om een jaaroverzicht te maken! We hebben gelachen, gefeest, opgebouwd, afgebroken, schoongemaakt, we hebben dit jaar afscheid genomen van Grolsch, en hebben Jupiler en Inbev met open armen ontvangen, we hebben afscheid genomen van een geheel mannelijk bestuur en hebben na zes jaar weer eens een bestuur met vijf bestuursleden, we hebben het 25 jarig bestaan van NOVA gevierd, we hebben… nou ja, lees maar eens wat er allemaal afgelopen jaar is gebeurt!


Januari 2013

Het jaar wordt inmiddels bijna traditioneel afgetrapt met de WIA, de WISPO info avond. Heerlijk Grotteburgers eten en alvast in de stemming komen voor de WISPO met filmpjes en een uiterst onprofessionele presentatie van de commissie. Ook werd er eindelijk bekend waarom iedereen zoveel moest atten op de bedrijvendag borrel. De dag erna was de "All you need is Yellow" SooS georganiseerd door eerstejaars. Een groots succes, want echt letterlijk alles was ingepakt met geel landbouw plastic. Veel geler kon het niet. De dag erna alles uitpakken en een nieuwjaarsborrel houden. Vooral schreeuwen met een biertje in de hand waar de oliebollen bleven is me vooral bijgebleven deze SooS. De oliebollen die we kregen kon je classificeren tussen CAT III afval en koeienvoer. De donderdag erna was het lesweek 7 en waren er veel studenten die nog even een lekker biertje kwamen doen, het scheen ook een thema te zijn, verkleed jezelf als je jeugddroom SooS. Blijkbaar wilde iedereen een dronken student worden toen er vroeger in de zandbak gepoept werd… Aan het eind van deze maand is de toetsweek begonnen en zakt klassiek de omzet van de SooS dramatisch. Gelukkig heeft het bestuur een haai geadopteerd en kunnen mensen nog even los op de Pac Man spelmachine die we hebben gehad.

 

Februari 2013

Het is natuurlijk nog steeds toetsweek aan het begin van deze maand, maar daar hebben heel veel studenten toch schijt aan, want de maand begint met een SooS waarvan je je afvraagt waarom deze nog nooit eerder is geweest: Groots met de G van Gerard! Het was meteen de ZJDTIVDW SooS, Chouffe op tap, zuurkool van Gerard als avondeten, de SooS omgetoverd tot camping en echt iedereen in kaplaarzen, korte broek en een rode blouse of shirt. Een geniaal feestje en het stond in de vooravond van een nog veel grootser feest, de WISPO! De volgende dag kwamen er welgeteld drie bussen naar de SooS om alle WISPO deelnemers naar st. Sorlin d’Arves te brengen. Na een heftige heenreis (vooral voor de Mac medewerkers) kwamen we veel te vroeg aan in Frankrijk. Van al dat zuipen krijg je dorst en gelukkig was de kroeg al vroeg open! Het is een geniale week geworden, marginale feesten en lekker weer. Het zitten op de vloer voor de kut DJ, het in 5 minuten opruimen van de kroeg na de BBQ met I want to break free, Duitse avond, 50 tinten geel, het laatste avondmaal bij de Barrock en de wandeling van 38 minuten over een spekgladde weg omdat de Gendarmerie de weg had afgesloten. Een marginale week!Terug in de SooS had de antiWISPO een briljant ontvangst voor ons geregeld, en helaas ook de binnenbar samen met nog veel meer dingen groen geverfd. Gelukkig hebben ze het allemaal zelf ook weer terug veranderd… oh, wacht… uh… Het is in ieder geval weer terug veranderd in mooi en vertrouwd geel! De week erna werd NOVA dan echt 25 jaar, en dat moet gevierd worden natuurlijk met taart. Veel taart. Heel veel taart! Na 3,8 minuten gooien is er altijd weer 3,8 uur opruimen. Het was een mooie maand, tot een paar weken na de WISPO kun je nog steeds pandabeertjes zien lopen in de TH, niet iedereen is met haar eigen jas naar huis gegaan en we hebben nog de hele maand Gerard’s heerlijke zuurkool gegeten.

 

 

Maart 2013

Hoe beter van start te gaan dan de HawaiiSooS. Een berg zand in de SooS, een heerlijk warm zwembad en verschillende cocktails! Er was voor het eerst een bar in het zwembad. Gelukkig had iedereen zwemkleding bij zich, dus het is een geniale poolparty tot in de late uurtjes geworden. De week erna was op woensdag de Mentoren Selectie Avond met verschillende spelletjes zoals wie ben ik of twister om de beste mentoren te selecteren voor de DIAS, de MSA werd gevolgd door de LAN SooS. Tot in de vroege uurtjes spelletjes spelen en meer energy drink verkopen dan bier… het gebeurt eens per jaar.

Een heel ander feestje was het gang feestje. De vrouwenSooS is in de SooS, dus de mannen worden de gang opgestuurd. En dat is alles behalve erg! Er is een onwijze DJ booth in de gang bebouwd, bar ernaast, flipperkast, BBQ buiten, SooSblokken en statafels erbij en je hebt een geniale avond. Op de een of andere manier staan er ook altijd meer vrouwen bij de mannenSooS dan bij hun eigen feestje! De maand is afgesloten door NOVAlive. De NOVAlive waar er door een team van specialisten gratis broodjes kebab waren gemaakt. Mooi dat de snackcommissie heel geen kebab of shoarma heeft gebruikt en echt veel vragen heb gekregen waar ze deze overheerlijke kebab hebben gehaald.

 

April 2013

De maand van vooral toetsweken. In deze maand zitten drie weken lang toetsweek. De maand is begonnen met de Casino SooS. Een rustige SooS waar een kaartje kon worden gelegd of een potje kon worden gepoold en een biertje kon worden gedronken. Verder waren er drie toetsweken. Gelukkig zit NOVA niet stil in toetsweken. Naast de Aprèstoetsweek borrels is er voornamelijk een ander noemenswaardig punt gebeurt deze maand. De Biercontractcom heeft zijn eerste bevindingen aan de gehele RvC en Bestuur gepresenteerd en vanaf toen is besloten om in te gaan op het aanbod van Inbev. Natuurlijk moest dit nog strikt geheim blijven voor de vereniging (want er stonden nog nergens handtekeningen) en dus heeft de biercontractcom gevraagd aan de toen aanwezigen om vooral niks te zeggen, en als het dan toch moest het antwoord "Bavaria" te laten vallen. Tot aan de BIA was dit een heerlijke tijd waar sommige echt in paniek waren. Verder deze maand is er nog verder onderhandeld bij Inbev en is de WP3 verstuurd.

 

Mei 2013

Iedereen is goed uitgerust van de maand april, want mei zat echt beukervol. Meteen maar de eerste dag ven mei wordt er begonnen met de Medewerkers Avond van de DIAS in de SooS. De dag erna was de speciaal bierenSooS, de laatste SBS met de multidraft van Grolsch. Het thema was boerenstal en er zijn weer onmogelijk veel biertjes over de bar gegaan. Hoe je de volgende dag wakker wordt is altijd pijnlijk, maar toch moest er door worden gegaan want de dag na de SBS was de ouwelullenSooS. Een veel te volle eerste week, maar wel geniaal! De week erna was de BIA, de Bier Info Avond. De Biercontratcom heeft hier voor alle leden (die daar bij wilden zijn) een presentatie gegeven over de gang van zaken over onze brouwer de komende vijf jaar. Een mooie avond want veel mensen dachten toch echt dat we naar Bavaria over zouden gaan. Sommige hadden zelfs al blikken HJ mee genomen om na de presentatie op te drinken. Iedereen was zeer te spreken over de uiteindelijke beslissing om voor Inbev te gaan met Jupiler en Hertog Jan! De dag erna was officieel hemelvaart, maar de deuren van de SooS zijn toch open gegaan voor iedereen die van keiharde herrie houdt. Er was die dag een Decibel SooS.

De week erna was de bedrijvendag, waar vooral al het werk in de school wordt verzet, maar de borrel aan het eind toch altijd weer legendarisch is. De donderdag erop was de ZJDTIV NOVA weekend SooS. Het was dit keer omgedoopt tot Jortjes SooS. Een aankomend dispuut (dat tot op heden nog steeds niet is geïnaugureerd). Iedereen met een net bloesje en bretellen richting SooS.

De dag erna het weekend waar je al maanden naar uit kunt kijken. NOVAweekend. Dit jaar met meer deelnemers dan ooit! Ook was er een Piratenbus die een verkeerde tas per ongelukkig hadden gekaapt. Na boogschieten, de Radstake, heel Doesburg (en het scouting gebouw) onder de stickers, de luchtbedden op het kampvuur, BBQ’en, piraten speurtocht en onmogelijk veel bier kon iedereen weer zeggen dat het een geniaal weekend was!

De laatste donderdag van de maand is afgesloten door de Plastic Fantastic SooS van FMC. Een ballenbak met glijbaan was toch wel het hoogtepunt. Ook zijn er op deze dag twee leden helemaal naar Middelharnis in Zeeland gefietst om met een gloednieuwe bakfiets weer helemaal terug te fietsen naar de SooS. Een flinke fietstocht voor een goed doel! Vooral het ontvangst was top. Zowel bij de boer als bij de SooS.

 

Juni 2013

De laatste twee weken van het schooljaar. Daarna nog alleen maar toetsweken. En die laatste twee weken zijn briljant afgesloten! Allereerst was er de lustrumweek. We bestaan inmiddels al 25 jaar en dat moet gevierd worden. De maandag van het lustrumfeest begon met cabaret. Twee bekende Belgen hebben de SooS flink aan’t lachen gemaakt! De woensdag was een diner speciaal voor alle leden. Er werden typische NOVA gerechten gemaakt, zoals bruine bonen soep, de Grotte burger en een ijsje discodip. Tussen de gerechten hebben een aantal leden nog geprobeerd een verhaaltje over de verschillende commissies te vertellen, maar door het overweldigde enthousiasme uit de zaal, en al het voedsel in de lucht is dit een beetje uit de hand gelopen. De vrijdag van de lustrumweek werd met een groots feest afgesloten. Een feestavond die niet snel vergeten zal worden, met grote namen als Billy the Kit en Nouveaubeats & Vince le Fin achter de draaitafels. In “zaal 2” werd heel foute apèsski gedraaid voor iedereen die een hapje zuurstof wilde halen in de gang.

Vele hebben zo’n zakloze tokkiebroek thuisliggen, of een vest, of een polo, of iets anders moois van NOVA. Dit is de eerste keer dat NOVA’s klerenzooi is uitgedeeld.

 

De laatste lesweek van het schooljaar wordt traditiegetrouw afgesloten met BBQ-OP. Dit jaar expres klein gehouden door de lustrumweek ervoor maar dat maakte het juist veel genialer! De NOVAband heeft haar debuut optreden gedaan, Walter Kuiper, onze mystery guest heeft het eerste vat Jupiler aangebroken op het podium, en de laatste biertjes Grolsch zijn onder leiding van Chelsea dagger de lucht in gevlogen. Dou Grend heeft het buiten afgesloten met een vuurspuw act op het dak van het podium. Binnen is het feest tot in de late uurtjes doorgegaan en de volgende dag was weer moeilijk veel opruimwerk! Walter heeft ook even laten zien hoe je de zevendronk nou echt moet doen en daarmee was het weer een mooi schooljaar.

 

Juli 2013

Het is zomervakantie, de SooS sluit ook en er zijn geen feesten of borrels in de SooS. Naast een atje kratje en een bezoek met de kwibus aan de HJ brouwerij is er een ander heel belangrijk punt gebeurt deze maand. Dinsdag 9 juli 2013. Twee grote vrachtwagens en drie bestel busjes van Hertog Jan, Inbev en Jupiler stonden bij ons voor de deur! Het was de dag dat de Grolsch installatie er uit ging en onze nieuwe installatie er in is gebouwd! De instalatie waar we de komende vijf jaar ons bier mee gaan koelen en tappen.

 

 

Augustus 2013

Het is nog steeds zomervakantie (ja, wij studenten hebben het maar zwaar). Augustus is de maand van de DIAS en dit jaar ook de OWEE. De DIAS was weer geniaal! Met drie dagen feest in de SooS heeft NOVA zich mooi op de kaart gezet voor alle nieuwe studenten. Nog niet iedereen durfde zich meteen in te schrijven, sommige moesten het nog even aan hun ouders vragen (ahhhh) en andere wilde de OWEE afwachten, maar de DIAS laat altijd zo’n mooie indruk achter dat dat uiteindelijk allemaal goed komt! Hoeveel scholen kunnen nu uiteindelijk zeggen dat ze een studentenvereniging in hun kelder hebben? Dit jaar dus voor het eerst als NOVA actief aan de OWEE meegedaan. De AprèsSooShut met vooraf voor iedereen kapsalon was een groots succes. Er zijn die avond wel 7 bestuursleden van de OWEE in de SooS gespot, en dat verteld toch wel wat! Voor NOVA een zeer mooie ervaring en uiteindelijk hebben veel studenten toch de juiste keuze gemaakt door zich bij ons in te schrijven.

 

September 2013

Verse eerstejaars, en de rest van de leden volledig uitgerust door de zomervakantie. Tijd voor een grootste opening! Code Geel! Elk jaar is NOVA’s Code Geel openingsmaand weer een groots succes. Alle eerstejaars kunnen zien wat NOVA nou precies allemaal inhoudt. Er wordt elk jaar klassiek geopend met de DiGoNo, de DIAS goes NOVA. Een grote BBQ op teletubbieland, heerlijk weer en de juiste opblaasdieren maakt dit altijd weer tot een geniaal feestje. ’s Avonds wordt het afgesloten met een mooi feest binnen in de SooS!
 

De tweede week was de speciaal bieren SooS, de eerste speciaal bieren SooS aan onze eigen bar. We hebben inmiddels zes tappunten en met de Mobitap erbij hebben we dus zeven tapunten in de SooS en dat is meer dan voldoende om een mooie SBS mee te organiseren! Drie monniken achter de bar en weer drie verschillende stempelkaarten maakte het weer een meer dan geslaagde avond!
 

Geen Code Geel zonder NOVAlive! Ook de keiharde gitaarsolo’s en onbeperkt hamburgers kunnen natuurlijk niet ontbreken bij Code Geel! Natuurlijk ook weer die totaal perfect geplande P borrel op teletubbieland, maar gelukkig ook dit jaar weer de Ghost Pepper test, en dit jaar zaten er ook drie bestuurspoppetjes op het podium! Wat had iedereen het weer zwaar. Het was een geslaagde avond wat tot in de late uurtjes is doorgegaan.
 

De laatste week van code geel is op donderdag traditiegetrouw vrouwenSooS, en de mannen op de gang. Voor het eerst dat alle vrouwen in de SooS zijn gebleven want ze hadden dit jaar blijkbaar onwijs hun best gedaan voor een geniaal programma. Een leuke avond naar horen zeggen… De dag erna was veel heftiger! De afsluiter van Code Geel, de AprèsSooShut. De SooS was weer eens helemaal omgebouwd en de DJ heeft er een geniaal feest van gemaakt! Er zijn smurfen (met losse handjes) en de gasten van New kids langs gekomen en zelfs sint en haar pieten zijn langsgekomen en hebben de hele SooS onder de kruidnoten gegooid. De flugeltest in een plastic koker en elke keer als die vol is een rondje Jagermeister. De volgende dag was niet even prettig voor iedereen maar iedereen was het er over eens dat het een geniaal feest was!

 

 

Oktober 2013

Na Code Geel worden de feesten er natuurlijk niet minder om, na Code Geel is altijd Oktoberfest. Onbeperkt Pullen Vullen zoveel je wilt. De hele SooS ligt onder de bladeren en Gerard maakt zijn inmiddels beroemde zuurkool. De week erna is de Jaar Vergadering, dit jaar wat moeizamer dan anders maar er is toch terug gekeken op een mooi jaar. De kek die het bestuur over zich heen heeft gekregen rook je 3,8 weken erna nog steeds. De tappersgilde de volgende dag hebben we buitengewoon veel eerstejaars leren tappen. Door de SooS op te delen in verschillende onderdelen hebben ze de hele SooS gezien. Het kwartaal is dit jaar iets minder knallend dan vorig jaar, maar wel met een veel groter feest afgesloten met de HaloweenSooS. Wat een barhangavond leek te worden is uiteindelijk toch een briljant feestje geworden! Een mooi afsluitend feest voor het eerste kwartaal van het schooljaar.

 

November 2013

 

Het is weer toetsweek, maar om de donderdag toch gezellig te maken is er de "Josse´s en Nicke´s PubQuiz zonder pub, met SooS"-SooS. Waar door twee zichtbare genotsdrinkers een NOVAstijl pubquiz wordt gegeven. Schaamteloos hoeveel mensen niet wisten wie Walter Kuiper was op de foto! Een mooie avond, vooral met bijpassende Nacho’s. Het eerst volgende feest was de Decibel SooS. Nog nooit zijn er zoveel stampers op een DecibelSooS geweest, wat een mooi feest! Voor de studenten die niet van al die herrie hielden was er gelukkig de palm dobbel indronk in Delft, waar ook een select gezelschap een gezellige avond aan beleefd heeft! De maand wordt afgesloten met een Bedrijvendag en Beaujolais SooS in één. Een zeer gezellige avond waar is gebierpongd en geregenwormd.

 

 

December 2013

Het begon deze maand met de DIASoverdracht. Cabaretiers hebben de hele SooS weer aan’t lachen gekregen en aan het eind werd de nieuwe DIAS commissie bekend. Het Wild Wild West thema is waarschijnlijk geïnspireerd naar de voorzitter z’n haar na een avondje zuipen maar het beloofd een mooie DIAS te worden. Nu al! De dag erna, sinterklaasavond, een vooral lege SooS bij de AngSooS. De week erna was een heel ander verhaal. De HawaiiSooS. De grootste, geniaalste en heftigste tot nu toe. Dit keer was er echt midden in het zwembad een bar gebouwd. Ook bij de zwembadbar kon je Slush Puppy’s halen met bepaalde additieven erin. Deze cocktails hebben veruit gewonnen in de cocktailwedstrijd tussen de sv’s en NOVA! Naast al het zand, een meer dan goed gevuld zwembad en twee barren was de hele SooS stampievol en zorgde de DJ voor een geniale sfeer de hele avond! Een feest waar ontnuchteren bijna meer werk was dan het opruimen van het feest. De week erna was alweer de laatste SooS van dit kalender jaar. Het Kerstdiner. Met een varken aan het spit en heel NOVA veel te netjes gekleed gaan we chique het jaar uit. Afsluiten traditiegetrouw rond de kerstboom en na blikken op wat er allemaal het jaar is gebeurt.

 

Laten we proosten!

Het is weer een briljant en geniaal jaar geweest. Hoogtepunten, dieptepunten, teveel om op te noemen. Hoeveel je kan vertellen over zo’n jaar is echt ongelooflijk en nog lang niet alles is verteld. Hopelijk heb je dit nagelezen en zo af en toe gehad "oow jah, dat is er ook nog gebeurt dit jaar". Laten we hopen dat volgend jaar alleen nog maar mooier mag worden. We gaan het jaar waarschijnlijk dronken uit, en daarmee het nieuwe jaar ook dronken in. Een goed begin is het halve werk. Mocht je nou nog goeie voornemens willen maken, probeer dan eens niet voornemens te maken waar je jezelf in gaat korten, zoals minder drinken, eten, roken, blowen, enz. Spreek bijvoorbeeld eens met jezelf af dat je elke maand iets geks doet wat je nooit van tevoren had verwacht te gaan doen. Mocht je dan toch goeie voornemens maken zorg dan dat ze het jaar leuker maken! Twijfel je nog om mee te gaan met je vrienden op zomervakantie? Gewoon doen! Heb je op een ochtend een keertje trek in een croissantje, haal em eens onder de Eifel toren. Ga eens een keertje echt fout verkleed naar een feestje, en dan bedoel ik niet een glitterbrilletje i.p.v. niks. Nog nooit op 1 januari de nieuwjaarsduik gedaan? Dit is je kans, doe het gewoon! Maak er een mooi jaar van en geniet ervan!

Proost!
Uw verslaggever ter plaatse


tijden kerstdiner

Aankomende donderdag is het Kerstdiner! Er zijn echt nog maar een paar kaartjes, dus als je nog wilt dineren donderdag, wees er snel bij! De SooS is donderdag vanaf 11:00 's ochtends dicht en dus ook om 16:00 dicht in verband met het kerstdiner. Schrik niet! De deuren van de SooS gaan om 18:00 open en dan is iedereen in zijn netste pak of galajurk van harte welkom. Om 19:00 zal de eerste gang van het diner geserveerd worden. Deze tijden staan ook op de posters in en rond de SooS.

Dus: donderdag 18:00 SooS open. Donderdag 19:00 begin diner!


Neem je zwembroek mee en je wordt niet thuisgebracht

Je hebt zo van die feestjes die je eigenlijk niet mag missen als NOVA lid. Van die feestjes waarvan je van te voren al weet dat daar weer een paar mooie verhalen van gaan komen. Van die feestjes waar je twee weken later nog over praat en er altijd wel iemand op de bank zit die er dan niet bij is geweest. Die dan een beetje voor zich uit zit te staren en steeds maar weer aan moet horen hoe geniaal dat feest was waar hij niet bij was.

Aankomende donderdag is zo’n feest! Zo’n feest waar weer een heleboel mooie, rare, geniale en leuke dingen gaan gebeuren. Zo’n feestje waar je minimaal 3 dagen aan’t schoonmaken bent. Dat weet je gewoon van tevoren. De HawaiiSooS is in een paar jaar, mede door de dames van Fibonacci uitgegroeid tot een jaarlijks geniaal feest die je niet mag missen! Eentje die je zeker niet mag missen als NOVA lid!

 

 

 

 

 

De voorbereidingen zijn al in volle gang en als je vandaag de SooS in komt lopen zal je zien dat de SooS steeds meer omgetoverd gaat worden naar een kuuroord waar je donderdag om 16:00 SooStijd een heerlijk natje kan halen. Er is dit jaar weer een heerlijk warm zwembad aanwezig dus neem je zwemkleding mee. Dit jaar is er ook een slush puppy apparaat geregeld om echt ultiem te kunnen epibreren in of om het zwembad.

Heb je geen zin om nat te worden ook dan ben je van harte welkom. De sv’s Angstrom en Fibonacci maken ook weer voor iedereen overheerlijke cocktails en met een heerlijk Hawaiaans muziekje kun je rustig genieten van alles om je heen, of misschien wel een poging te wagen bij het limodansen!

Ook is dit de laatste “normale” SooS van het kalenderjaar, want volgende week is het kerstdiner en daarna zijn er twee heerlijk welverdiende vakantieweken!

Wees welkom, tot SooS!

Uw verslaggever ter plaatse.


Het zal nog lang onrustig blijven in Nibbixwoud

Het was een donkere koude zaterdagavond. Nibbitswoud was rustig en leeg. Een enkele wilde dorpeling durfde nog sinterklaasfeest te vieren na zonsondergang maar de rest van het dorp lag al onder de geitenwollen dekens. Nibbitshuizen was net zo onvoorbereid als de burgemeester van Haren bij de verjaardagsfeestje van Merthe, op het, in dit geval, aankomende gele geweld dat NOVA heet.

NOVA verzamelde zich voor de SooS en nadat er 3x naar de organisatie was gebeld door de chauffeur en er 3x niet was opgenomen is het na een rondje om het gebouw te lopen toch gelukt om NOVA in de kwibus te krijgen. Voor degene die niet weten was een kwibus is, het is een oude afgetrapte bus waar ze alles uitgetrokken hebben wat je kunt slopen, dikke geluidsinstallatie, lasers, en andere feestverlichting in gemaakt hebben en er 4 stoelen uit gesloopt hebben om een koelkast met een sloot koud pils neer te kunnen zetten. Een soort rijdende kroeg dus. Een geniaal concept om met NOVA op elke locatie in Nederland aan te kunnen komen!

DE BUS IS ER!!!! Na 2 pispauzes was de bus eindelijk in Nibbuxhelzen gearriveerd. De deuren gingen open, het dorp werd gevuld met gele tuinbroeken en toen iedereen zijn pilsje op had konden we de kroeg in. Gelukkig was de kroeg gelijk zo goed als vol toen NOVA binnen stond dus aan sfeer ontbrak het niet. Zeker niet toen de barjuffrouw elk nummer aanzette waar wij om vroegen…

Nu heb ik in mijn leven al een hoop mensen verbaast zien kijken, maar de barjuffrouw in de kroeg Cupido, die voor het eerst in haar leven in aanraking kwam met de 38 meter was toch wel een van de mooiere! Vooral toen na ongeveer 3,8 minuten de meter al weer leeg terug kwam! Na heel wat pilsjes verder begon Dou Grend eindelijk te spelen. De band waarvoor we helemaal naar Nibbitsdorp zijn afgereisd met een rijdende kroeg. Heerlijk meeschreeuwen met nummers die geweldig slecht zijn. Net toen ik dacht dat Dou Grend echt niet beter kon speelde ze ook nog eens poep in je hoofd!

Het was een legendarische avond en de dag erna een mysterieus gat in je geheugen die je weer probeert in te vullen via alle foto’s die gemaakt zijn! De kroeg heeft een jaaromzet gedraaid, de stoppen zijn er 3x uit gesprongen (verdeelkastjes in de vloer bouwen is niet handig als NOVA langs komt) en iedereen was naar de klote! Laten we dit avontuurtje snel nog een keertje over doen!

Uw verslaggever ter plaatse


Als het jeukt, dan moet je krabben!

Beginnen die WISPO kriebels ook steeds meer te jeuken nu het als maar kouder wordt? Kun je niet meer wachten tot de WISPO vertrekt? Sla dan vooral onderstaand filmpje over. Voor iedereen die nog twijfelt of WISPO wat is, klik op onderstaand driehoekje en overtuig jezelf!

Op een mooie WISPO,

uw verslaggever ter plaatse (was ik maar nu al ter plaatse)


Fris en fruitig het volgende kwartaal in

Een nieuw kwartaal voor de deur, nieuwe lessen, de eerste eerstejaars hebben de studie alweer opgegeven, de Mud Master die hards zijn gaan trainen en uiteraard een bomvolle NOVAlender voor iedereen! We beginnen dit kwartaal keihard met de DecibelSooS. Een dikke extra oempf wordt de SooS in gesleept en de energy drank gaat als koud bier over de toonbank. De week erna kun je je stage/afstudeerplek in school gaan zoeken bij de eerste bedrijvendag dit schooljaar en de avond lekker afsluiten met een fles beaujolais of een kouwe rakker.

Verder dit kwartaal komt de DIAS overdracht met weer een paar mooie cabaretiers, het kerstdiner, de WIA, de Angstrijd bij de AngSooS, een eerstejaarsSooS, de nieuwjaarsduik, een HawaiiSooS met een megagrandioos zwembad, Hertog Jan Grand Prestige op de wisseltap een nachtje doortrekken bij de LAN SooS, sinterklaasliedjes, ZJDTIVD WISPO SooS, de sv lunches, de katers en de gezelligheid. Heel veel gezelligheid.

En als we dan even kijken naar de laatste vrijdag dit kwartaal staat heel de SooS vol met WISPOgangers wachtend op de bus. Pullen vullen en schreeuwen dat de bus er is.

Het wordt een geniaal kwartaal! We hebben er zin in!

Uw verslaggever ter plaatse


Krijg de hik van Josse en Nick

Vanavond is de “Josse’s-en-Nicke’s-Pub-quiz-zonder-pub-met-SooS&rdq uo;SooS. Een avond lang vragen over George Cloony, vingerlengte van bananen en misschien wel een paar NOVA gerelateerde vragen zodat iedereen toch een paar vragen goed gaat hebben. Het is een avond vol spanning en sensatie, want wie wil er nou niet op die prestigieuze laatste plaats eindigen? Schrijf je dus in samen met je beste vriend(in) en win fantastische prijzen!

Naast deze zenuwslopende vragenoorlog kan men ook genieten van een traditioneel pubgerecht: De Nacho’s-met-salsa-en-kaas-pepers-en-ook-nog-crème-fra&ici rc;che. Een bakje hiervan is aan de bar verkrijgbaar voor maar €1,50.

Waarschijnlijk lees je dit bericht pas vrijdag ochtend/middag als je op deze website zit om de foto’s van de avond ervoor te kijken wat er nou allemaal gebeurt is, en hoop je heel erg dat je er zelf niet te achterlijk op staat… Ben je er nou gisteren achter gekomen dat je op de pupSooSquiz evenveel vragen goed had als er cola besteld wordt op de Zwarte Cross, of als je gokgehalte hoger ligt dan je kantelfrequentie, of als je überhaupt niet weet wat een kantelfrequentie is ben je maandag vanaf 10u weer van harte welkom in de SooS, het is weer Hak-treatment SooS.

Reken je brak met Sander Hak!

Ja maandag dus! De laatste week toetsen en maandag komen er weer een paar oudgediende van NOVA, die jouw klaarstomen voor die laatste tentames! Je bent vanaf 10u van harte welkom. Vergeet niet je studieboeken, GR, studiewijzer en schrijfgerei, dan zorgen wij voor de juiste kennis in huis, een lekkere lunch en genoeg koffie om de dag door te komen!

 

Op een mooie WISPO,

Uw verslaggever ter plaatse


Hoor de wind waait door de bomen

Herfstvakantie. Bladeren van de bomen, regen, kou en het wordt weer steeds vroeger donker (of mag dat tegenwoordig ook niet meer gezegd worden?). Voor vele studenten een mooie week om nog ff op vakantie te gaan, misschien die eerste laag sneeuw dit seizoen uitproberen, uit te rusten, of eventueel al de boeken open te slaan voor de komende drie weken aan stress, dat men ook wel tentamenweek noemt.

Voor NOVA is het altijd een heerlijke week om weer eens lekker aan de SooS te klussen. Dingen te doen waar je normaal echt niet aan toe komt. Zoals opruimen! De kruidnoten van de aprèsSooShut van de bovenbar opzuigen, de vissen weer een stukkie uitzicht te geven en zorgen dat je op een normale manier bij het gereedschap in het klushok kan komen. Er is zelfs gereedschap gevonden deze vakantie waar niemand van wist dat NOVA dit had! Er is weer een hoop gebeurt afgelopen paar dagen, en we zijn pas net halverwege de week!

Donderdag is iedereen welkom om een lekker biertje te komen drinken en de geruchten gaan dat er naast een gang vol hout ook een ander soort plankje geregeld is om van deze vakantiedonderdag ook een heerlijk avondje  te maken!

Als je het dus niet te druk heb met het refreshen van de pietitie teller is iedereen van harte welkom om een overheerlijke leffe blond van de tap, of een van de vele andere biertjes te komen drinken!

Uw verslaggever ter plaatse.

p.s. Zou het dan eindelijk zo ver zijn dat NOVA de gele pieten los mag laten??? Laten we hopen van niet.


Gillend je vakantie in!

Nog een paar dagen en dat zijn de lessen van kwartaal 1 alweer over. Eerst nog even een heerlijk weekje niks doen in de herfstvakantie en daarna drie weken knallen in de toetsweek… Uit onderzoek blijkt dat tijdens tentamenweken studenten uitgebreider koken, hun huis beter opruimen en zoveel mogelijk dingen verzinnen om maar niet te hoeven leren…

Maar voor dat de doffe ellende die toetsweek heet gaat beginnen gaan we nog een keertje helemaal los in de SooS dit kwartaal. De SooS verandert in een groot spookhuis en overal hoor je mensen schreeuwen. Dus trek je engste kostuum aan, neem een flink stukkie dorst mee en kom nog een keertje dit kwartaal een gezellig biertje drinken!

Geen zin in verkleden enzo, maar wel lekkere dorst? Er is weer Hertog Jan herfstbok op tap, en we hebben een goed gevulde kast met nog veel meer lekkers. Wees welkom!

Uw verslaggever te plaatse!


Hoe kouder de boel, hoe beter het gevoel

Nu heeft ons nieuwe biercontract heel veel mooie dingen met zich meegebracht. De Hertog Jan flextap, de Xtower wisseltap, een nieuwe bierkoeling en weer heerlijk mannelijke metalen vaten. Helaas heeft onze oude bierbrouwer onze oude speciaal bieren koelkast van ons afgepakt (nou ja, zo is het niet helemaal gegaan, maar dit klinkt wel lekkerder). Gewoon van de een op de andere dag wordt onze koelkast gerausd.

Sinterklaas is nog niet in Nederland, maar vanochtend stond er toch een mooie verassing voor de deur. Nadat een team van specialisten de koelkast naar beneden hebben getild staat ze weer gevuld met natte genotjes, klaar om besteld te worden. Heter is niet altijd beter. Kom dus binnenkort weer eens langs om iets lekker kouds uit onze nieuwe koelkast te bestellen.

Uw verslaggever ter plaatse.


Een half ijsselmeer verder!

Zat ik vanochtend de radio te luisteren, hoorde ik goed nieuws. Afgelopen weekend is er in Nederland gemiddeld 10 emmers water per vierkante meter gevallen. Als je dat omrekent is dat 2240 miljard liter water voor heel Nederland. Dat is een half ijsselmeer in een weekend. Waarom is dat goed nieuws??? Diezelfde ellende is in de Alpen gevallen, maar dan in vaste vorm! Sneeuw! Er is dit weekend meer dan een meter sneeuw in sommige gebieden gevallen. Ze kunnen dus nu al beginnen de pistes in Flaine te gaan prepareren voor ons bezoek in februari. Het weer wordt slechter en het WISPO gevoel begint alweer lekker te kriebelen. Krijg jij ook al meer en meer zin in WISPO, kijk dan snel op de WISPOsite.

Uw verslaggever ter plaatse.


't heerlijk avondje is gekomen

Code geel is voorbij, een maand lang geniale feesten gehad en afgesloten met een AprèsSooShut. Smurfen, New Kids, en zelfs sint en haar pieten kwamen even langs. Het was een avond zo gezellig dat vele het de volgende ochtend moeilijk hadden en via foto’s probeerden nog wat de gezelligheid te herinneren!

De week erna oktoberfest. Onbeperkt je pul vullen en keihard springen op de foutste duiste kneiters gedraaid door DJ Ary. Met een goeie bodem zuurkool gemaakt door Gerard Jeucke is het de meesten toch gelukt zo mak als een lammetje naar huis te gaan.

Na een mooie openingsmaand was gisteren dan eindelijk de grote dag voor het AKB. Het oud bestuur heeft zijn jaar gepresenteerd op de JV en na de gebruikelijke vragen, de NOVArassing, de kadoos heen en weer kon het AKB eindelijk gedoopt worden.


Na een heerlijk mengsel van gesmolten kaas (koud) en andere ellende is het dan eindelijk zover. Het AKB mag zich nu officieel Bestuur noemen! Het belooft een mooi jaar te worden met deze nieuwe toppers aan het roer van NOVA!

Uw verslaggever ter plaatse.


Jaarvergadering 2012-2013

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur.

Woensdag 9 oktober vanaf 19:00  gaat de SooS open voor de jaarvergadering. Deze avond zal het oude bestuur de belevingen van hun jaar presenteren en een paar veel gestelde vragen beantwoorden. Het nieuwe bestuur zal zich voorstellen en misschien wel een leuk cadeautje weggeven.

Hieronder vindt je de jaarverslagen.
Vragen kunnen gemaild worden naar bestuur@sv-nova.nl

Jaar verslagen 2012-2013

We begrijpen dat de verslagen wat laat zijn dit jaar, desondanks hopen we dat als je vragen hebt je ze voor de JV naar ons mailt zodat we van de JV een leuk feestje kunnen maken. Na de JV is er natuurlijk ook nog tijd om je vragen te stellen.


CodeGEEL

De eerste maand van het collegejaar begint altijd goed bij NOVA, met CodeGEEL.
Na een geweldige DIAS en/of OWEE is het studeren dan echt begonnen en de buiten schoolse activiteiten dus ook.

Elke ochtend van 10 tot 11 uur een lekker vers bakkie koffie, thee of limo voor niks te verkrijgen in de SooS.
En zoals je misschien nog wel herinnert, elke dinsdag ochtend iets lekkers bij de koffie (onder voorbehoud).

Wat wel elke dinsdag terugkomt is de SV Lunch, Elke dinsdag van 12 tot 14uur zal een Studie Vereniging een
overheerlijke lunch neerzetten in de SooS voor maar 2 euro.

Planning CodeGEEL, introductie maand SV NOVA:

Do 5 september: DiGoNo, DIAS Goes NOVA. Kom met je DIAS groepje langs, bespreek je eerste paar dagen of relax gewoon een beetje.
Met je DIAS shirt kan je een gratis maaltijd scoren. In de avond, mocht het gezellig zijn, zullen we nog een klein feestje bouwen.

Do 12 september: Speciaal Bieren SooS, Alsof we nog niet genoeg keuze handen...

Do 19 september: Nova Live, Alsof live bandjes nog niet geniaal genoeg zijn krijg je deze dag ook nog gratis hamburgers aangeboden. Speel jij in een bandje en heb je wel zin eens bij NOVA te spelen, laat het aan het bestuur weten.

Do 26 september: Ladiesday, Vrouwen horen er ook bij, gelukkig, en daarom speciaal voor alle vrouwen een LadiesDay. De mannen gaan maar op de gang zitten.

Vr 27 september: ApresSooShut, Party Party Party! lekker slechte ApresSki muziek, trek je favoriete banaan, giraf of ezel pak aan en kom mee feesten.

Do 3 oktober: OktoberFest, Pullen bier, wijn of fris de hele avond laten vullen... met een leuke verassing op de vloer

Avond eten! Elke donderdag kan je mee eten in de SooS voor maar 2,50!, geef je wel even voor 5 uur op via de lijst in de gang, mail of een belletje naar
015-2606227
 

Openingstijden -
Maandag 10.00 - 17.00
Dinsdag 10.00 - 18.00
Woensdag 10.00 - 22.00
Donderdag 10.00 - Laat
Vrijdag 10.00 - 18.00


Het kan voorkomen dat een commissie aan het klussen of vergaderen is, dan kan je beter even geen huiswerk maken in de SooS.


Nieuw Bier!!!

Afgelopen woensdag de 8e mei heeft de Bier Info Avond plaatsgevonden. Toen is verteld wat er gaat gebeuren nu komende zomer ons bier contract met Grolsch afloopt. Alle belangstellenden waren natuurlijk aanwezig, maar wij begrijpen het als er mensen onverhoopt verhinderd waren. Daarom even in dit berichtje de korte samenvatting:

- Wij gaan in juni over naar AB InBev. Deze brouwer staat vooral bekend om Jupiler, Dommelsch, en Hertog Jan, en is de grootste bierbrouwer wereldwijd.

- De komende 5 jaar gaan wij Jupiler als standaard pils tappen, en wij verwachten dit die 5 jaar te kunnen blijven doen voor €1 (voor leden).

- Daarnaast komt Hertog Jan pils op de tap. De prijs moet nog even precies bepaald worden, maar zal niet hoger liggen dan €1,30.

- De bar wordt verbouwd zodat wij naast standaard 2 kranen Jupiler en een kraan Hertog Jan, Ook standaard Hertog Jan SpeciaalBier, Leffe Blond/Dubbel, en een wisseltap hebben. Dit worden in totaal dus 6 kranen.

- Grolsch kratten zijn groen en daarom lelijk, maar Jupiler kratten zijn dus geel en mooi.

Dat is even de belangrijkste informatie. Wie meer details wil weten kan natuurlijk altijd even de SooS in lopen en op zoek gaan naar Ron, Nick, of Hassink, zij weten er het meeste van.

Tot SooS!!,

De BiercontractCommissie


5e Lustrum der sv NOVA

Op 3 mei is het OuwelullenSooS, zoals elke 1e vrijdag van de 5e en de 11e maand.

Nu zul je wel denken, he was dan niet het lustrumfeest? Ja dat was zo inderdaad. Maar ja, nou en. Om het lustrum van NOVA goed te vieren organiseren we een hele week feesten en activiteiten. En daarom hebben we het feest verschoven naar de week van 3 t/m 7 juni (dat is lesweek 6).

Dus houdt 3, 5 en 7 juni vrij in je agenda! Op 7 juni zal het grote lustrum feest plaats vinden, meld je alvast aan op de Facebook voor deze avond!

Tot SooS,

De lustrumcommissie
 


CasinoSooS

Heb jij ook zo'n zin in een lekker avondje pokeren, Roulette of blackjack?
Dan moet je er donderdag zeker bij zijn! Het is dan namelijk CasinoSoos.
De Soos zal de sfeer van een echt casino krijgen, of er door schaars gekleden dames ook cocktails geserveerd gaan worden is nog even de vraag..
Een ding is wel zeker, verwacht niet met gevulde zakken geld naar huis te gaan, we hebben geen vergunning en zullen dus niet met echt geld gaan spelen.
Als je het lief aan Ron vraagt wil hij misschien ook nog wel wat leuke kaart trucjes laten zien.


Nog 8 plaatsen...

NOVA Weekend 2013 belooft het grootste ooit te worden.

Wil jij dit niet missen? Schrijf je dan snel in, er zijn nog maar 8 plaatsen van de 90 over!

- Het Bestuur


NOVA Weekend!

Beste leden!

Bier, Bitterballen en Beter! NOVA Weekend heeft plaats voor 30 extra personen. Schijf je snel in!


Groots met de G van Gerard!

Aankomende donderdag is het zover, de SooS die al veel eerder had moeten komen, de SooS waar we het over twee jaar nog over zullen hebben, de SooS waar nu al meer over wordt gepraat dan Merthe d'r verjaardagsfeestje in Haren, de SooS die je als Chouffeliefhebber zeker niet kan missen, de SooS die ongekend geniaal wordt, de SooS wordt GROOTS! Met de G van Gerard!

Aankomende donderdag wordt de SooS omgetoverd tot echte camping. Of je nou wilt sterrenkijken voor de je tent, een wedstrijdje haringslaan of tafeltennis tegen je vrienden wilt spelen, of een lekker ontspannen potje Hassinks ongecensureerde bingo wilt meespelen, het kan allemaal deze avond.

En deze SooS zou niet Groots zijn, als we niet Groots met de G van Gerard zouden schrijven. Gerard Jeucke en zijn vriendin Desiree zullen het avondeten verzorgen deze Grootse avond, en zullen daarbij ook meteen een cursus aardappelschillen voor technici verzorgen.

Weet je nou niet wat je aan moet trekken op dit Grootse feest? Pak je kaplaarzen uit het vet, zoek die korte broek in je kast en trek een rood overhemd, shirt of trui aan. Eigenlijk precies zoals Gerard Jeucke.

Ben je nog steeds niet over? Ongelofelijk. Het wordt Groots! En omdat het Groots wordt (met de G van Gerard) heeft onze SooSbaas weer een paar heerlijke vaten La Chouffe geregeld om eens met een echt lekker biertje te genieten van het mooie studentenleven.

Tot aankomende donderdag. Tot SooS!


NOVA Weekend!

Goed nieuws! Er zijn 30 extra plaatsen geregeld voor het NOVA-Weekend 2013! Er zal naast het gebouw een legertent komen te staan. Die inschrijvingen staan dag op reserve. Na de WISPO zal bekend worden of de plaatsen er definitief komen.

Schrijf je nu snel nog in!


NOVA Weekend!

Na een zeer geslaagde WIA hebben we niet alleen allemaal zin in de Wispo,

Sinds de WIA kun je je ook inschrijven voor het jaarlijkse NOVA Weekend!
Nova weekend kost dit jaar slechts €38. Zorg dat je er snel bij bent want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.
Nova Weekend gaat dit jaar naar de scoutingvereniging van Doesburg.

EDIT: De inschrijvingen voor NOVA-Weekend zijn gesloten. Na een geslaagde week waren alle 60 beschikbare plekken gevuld. Geen paniek! De commissie is druk bezig met een oplossing waardoor meer mensen mee kunnen. 


Mededeling WISPO 2013!

Aankomende maandag 17 december sluiten de inschrijvingen voor WISPO 2013, maar let op: er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar! Wil jij nog mee op WISPO 2013 wacht dan niet tot maandag, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Schrijf je in nu het nog kan. Vol = echt vol.


DecibelSooS

Deze week is het weer zover.


 


BeaujolaisSooS

Iedere derde donderdag van november is een zeer speciale! Dat is de dag dat de Beaujolais Primeur in de schappen ligt. En dat gaan wij natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan.

Dit jaar valt de derde donderdag van november op de 15e. Het feest begint om 16:00 uur en mee eten kost €2,50  Op die datum is onze BeaujolaisSooS. Een fles van deze wijn kost €5 euro.


Jaarvergadering 2012

Beste Leden/donateurs,

woensdag 10 oktober is de jaarvergadering.
Het begint om 19:30, om 19:00  gaat de SooS open.

Hieronder vindt je de jaarverslagen.
Vragen kunnen gemaild worden naar bestuur@sv-nova.nl

Voorzitter Jaarverslag 2011-2012
Sociaal Jaarverslag 2011-2012
Financieel Jaarverslag 2011-2012
SooSbaas Jaarverslag 2011-2012
Evenementen Jaarverslag 2011-2012
Notulen Jaarvergadering 2011


CodeGEEL

Welkom bij Studenten Vereniging NOVA.
Vanaf 3 september start onze introductie maand CodeGEEL.
Hierin komen een aantal gave feesten en gezellige avonden in voor, voor ieder wat wils.
En het hele jaar lang elke doordeweekse ochtend van 10 tot 11 uur gratis koffie, thee en limo in de SooS!


DIAS Foto's

Benieuwd hoe je op de foto staat tijdens de DIAS?
Je kan ze nu bekijken